Woord van het bestuur 

In aanloop naar de tiende editie is het bestuur van Stichting Beach Event ambitieuzer dan ooit. Gezien het grote enthousiasme van deelnemers en bezoekers in de voorgaande edities beseffen we ons hoeveel potentie Beach Event heeft in de regio. Door de beperkte ruimte op het Johan van Veenplein is het voor ons niet haalbaar deze potentie te benutten. Dit zorgt ervoor dat we potentiële deelnemers moeten teleurstellen in verband met de beperkte plekken, dit willen wij natuurlijk proberen te voorkomen! Daarnaast hebben we naast de vaste beachvoetbal en –volleybal onderdelen onvoldoende mogelijkheden om initiatieven voor andere leeftijdsgroepen te organiseren. Gevolg is dat we de beperkte ruimte zo goed mogelijk proberen te benutten door deze om te bouwen tijdens het evenement maar dit zorgt voor een onevenredige inzet van vrijwilligers en onveilige situaties.

Vandaar tijd voor verandering! Het karakteristieke van het Johan van Veenplein wordt voor de tiende editie ingeruild voor de ijsbaan in Uithuizermeeden. De ijsbaan in Uithuizermeeden bied meer dan voldoende ruimte en heeft ook een aantal handige faciliteiten waar we van kunnen profiteren. De afgelopen periode hebben we met de Gemeente Eemsmond, SBU, SV de Heracliden, Meister Scheuvel en de Mieden onderzocht of deze optie reëel is. Na positieve reacties van alle betrokken partijen, hebben wij de voor- en nadelen in kaart gebracht:

Voordelen:

  • Ruimte om extra deelnemers toe te laten
  • Ruimte voor toevoeging van nieuwe spelonderdelen voor andere doelgroepen
  • Minder inzet van vrijwilligers
  • Minder onveilige situaties.

Nadelen:

  • De ondergrond van de ijsbaan moet goed beschermd worden bij de preparatie en het opruimen van de zandvlakte
  • De sfeer van het Johan van Veenplein wordt deels gemist.

Voor de ‘nadelen’ hebben we ontzettend veel creatieve ideeën en juist door de beschikbare ruimte te benutten kunnen we dit realiseren en een nog veel toffer evenement neerzetten. Hier zal de komende periode meer over bekend gemaakt worden.

De keuze voor de ijsbaan is enkel gemaakt voor het 10-jarig jubileum en is geen structurele keuze voor de toekomst.

1.24 K