Deze keer gaan we “In gesprek met” Robert en Gideon, oprichters van Sportcentrum de Oude Fabriek. Dankzij hun kunde en doorzettingsvermogen is het gelukt een splinternieuw sportcentrum op te richten in Uithuizermeeden. In dit artikel lees je meer over hun drijfveer, de diensten die het sportcentrum biedt en hun band met Beach Event. 

Sportcentrum de Oude Fabriek heeft haar deuren open sinds 19 oktober 2018. Het centrum is gelokaliseerd in het oude AMI-pand aan de Meidoornweg 5 in Uithuizermeeden. Deze loods werd de afgelopen jaren gebruikt als opslag maar de ruimte en hoogte in het pand samen met de industriële uitstraling maakte het in onze ogen ook zeer geschikt voor een sportcentrum.

Mede dankzij het vertrouwen in het eigen plan en een karrevracht aan doorzettingsvermogen is het na 3 jaren gelukt om te kunnen starten met de onderneming. Wij waren van mening dat er in de regio van de voormalig gemeente Eemsmond  een echt sportcentrum ontbrak die qua omvang de hele gemeente zou kunnen aanspreken. Met het juiste aanbod heeft iedereen wel iets wat hem of haar aanspreekt wat er uiteindelijk toe kan leiden dat wij kunnen voorzien in de sportieve behoeften van deze regio. Je kunt bij ons terecht voor onder andere: Cardiofitness, Fitness, Groepslessen, Squash, Personal training en voedingsbegeleiding.

Sinds de opening hebben al heel wat mensen ons weten te vinden, onlangs hebben we zelfs, 8 maanden nadat de deuren open zijn gegaan, ons 750e lid mogen inschrijven. Daarnaast is ons team van begeleiders, groepslesinstructeurs en schoonmakers verdubbeld. Ondanks deze groei trachten wij bij iedereen die bij ons over de drempel komt een persoonlijke benadering te bewerkstelligen. Zo bieden wij actief iedereen een fitnessschema aan. Deze schema’s werken wij samen met onze leden af en helpen ze zo naar het zelfstandig en juist uitvoeren van de oefeningen. Nadat het schema is voltooid volgt er een nieuw schema en zo kan deze cyclus in stand blijven zolang het lid dit nodig vindt! Op deze manier willen wij eenieder de mogelijkheid geven op nieuwe prikkels, een uitgebreid arsenaal aan oefeningen en het gevoel van vooruitgang. De persoonlijke en benaderbare connectie onderscheidt ons van andere bedrijven waar de leden vaker in het diepe worden gegooid.

Op dit moment zijn we druk bezig met de voorbereidingen om de bovenverdieping in ons pand om te gaan bouwen tot groepslessenzaal. Als dit klaar is willen wij ons aanbod gaan uitbreiden met nieuwe lessen die weer een compleet nieuwe doelgroep zullen gaan aanspreken. Wij hopen hier binnenkort meer informatie over te kunnen delen via onze website en Facebook/Instagram pagina.

Vorig jaar hebben wij als promotie smoothies verkocht maar dit wordt voor ons als bedrijf het eerste jaar dat wij het Beach Event kunnen sponsoren. Wij vinden het geweldig om te zien waar het evenement vandaan komt en nu staat. Een duidelijke visie en een flinke dosis aan inzet, doorzettingsvermogen en betrokkenheid resulteert in een evenement waar je als dorp echt ontzettend trots op mag zijn.

Ook dit jaar zullen wij de bezoekers weer voorzien van heerlijke verse smoothies en hebben wij weer een team klaarstaan voor het volleybaltoernooi.  Wij hopen de komende jaren onze samenwerking met Beach Event verder uit te breiden om zo een steentje bij te dragen aan dit prachtige evenement.